Гугъл купи „звуковия крипто ключ“ на SlickLogin

SlickLoginАмериканският интернет гигант Google купи израелската развойна компания SlickLogin, която е специализирана за разпознаване на потребители по специфичен криптографски звуков код, съобщи Би Би Си.

Тримата основатели на израелската развойна компания Ор Зелиг (генерален директор), Еран Галили и Ори Кабели, които работят заедно от шест години, са бивши възпитаници на елитни подразделения по кибер сигурност в армията на Израел.

Разработената от SlickLogin технология има за цел да „пенсионира“ въвеждането на парола от клавиатурата на компютъра, предават от fakti.bg. За целта израелската компания залага на генерирането на уникален ключ от звукови вълни, които не се долавят от човешкото ухо, но се разпознава в кибер пространството.

Технологията на SlickLogin се основава не генериране на „звуков ключ“, който е уникален за всеки потребител. Той се предава от мобилен телефон на компютър. Процедурата стартира, когато потребител създава свой акаунт в системи, които искат допълнителни мерки за сигурност. Създава се специфичен „звуков ключ“, който може да се разпознава от приложенията на мобилния телефон. Този звуков криптографски код се активира всеки път, когато се ползва дадената мрежа и за никъде другаде в интернет пространството.

Израелската разработка на SlickLogin може да се използва като допълнително ниво на сигурност в сферата на предлаганите онлайн финансови услуги срещу кражбата на лични данни.

Ще припомним, че миналата година Google купи за $1,3 млрд. друга израелска компания Waze, специализиран в картографско приложение.

То позволява на потребителите в реално време да получават на мобилните си телефони информация за ситуацията на пътищата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *