ГРОЗДАН КАРАДЖОВ: КАК ДА ОСТАНЕШ В УПРАВЛЕНИЕ, МАНИПУЛИРАНО ОТ ЗАДКУЛИСИЕТО?

Grozdan Karadjov BGNES

Бламираната съдебна реформа разцепва Реформаторския блок на управляващи и опозиция?

Депутатът от Реформаторския блок и председател на транспортната комисия в парламента обяви, че около 15 депутати от РБ са склонни да минат в опозиция заради предадената съдебна реформа. Той последва примера на лидера на ДСБ Радан Кънев и се обяви в опозиция и заедно с това подаде оставка от председателското място в транспортната комисия към НС.

„Моят акт на оттегляне от председател на комисията (по транспорт) е ясен знак, че не желая да имам нищо повече с това управление, което се измята от дадената дума, ние сме политици, ние не сме дъбови дъски. И ако някой е там в парламента само, за да натиска копчета по дисциплинарни методи, това не се нарича политика. Това се нарича подмяна.Някъде между юли и ден днешен е станала жестока политическа подмяна. Тази жестока политическа подмяна наричахме преди две години задкулисие. Ето, сега видяхте ли я проявена в пълния си блясък? Как да останеш да подкрепяш управление, което работи със задкулисието или задкулисието манипулира”, заяви Гроздан Караджов. „Ако някой се е подписал под един текст, договорът и преговорите са свършили тогава. От там нататък има второ четене, не да се правят фокуси между първо и второ четене и да се отработват формулите на задкулисието“, допълни още той.

До петък ДСБ ще определи отношението си към управлението, а след това се очаква решение на целия РБ. За момента везните се накланят в посока Движение България на гражданите и СДС да препотвърдят подкрепата си за кабинета Борисов 2 и да не оттеглят своите лидери Меглена Кунева и Божидар Лукарски от министерските кресла в правителството.

Неофициално за нов правосъден министър се спрягат имената именно на Меглена Кунева и на Даниел Вълчев от ДБГ, който участва в кампанията срещу предлаганата от Христо Иванов съдебна реформа.

Неизяснено остава бъдещето на министрите на отбраната и здравеопазването. Николай Ненчев е лидер на земеделската партия в РБ, а Петър Москов, въпреки че е министър издигнат от ДСБ, се радва на подкрепата на премиера Борисов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *