Грешките, които допускат жените при покупка на употребяван автомобил

Покупка на автомобилМного често жените, които са изправени пред избор на автомобил втора употреба, допускат доста сериозни грешки. Немски специалисти обобщават най-главните грешки на нежните ни половинки, когато става дума за покупка на автомобил. Не са малко дамите, които предприемат тази стъпка, без да се съветват с каквито и да било специалисти, предават от fakti.bg.

Най-разпространената грешка е пряко свързана с любимото занимание на голяма част от жените – шопинга. Много често при покупка на кола дамите изхарчват всичките си налични средства, без да правят сметка, че возилото (ако е втора ръка) се нуждае от допълнителни ремонтни работи или най-малко задължително техническо обслужване.

Повече от 80% от дамите избират автомобил по второстепенни критерии, сред които са цветът, тапицерията на салона, рекламната информация и т.н. Важно е да се знае, че първо трябва да се обръща внимание на техническото състояние на даден употребяван автомобил, както и на изминатия пробег.

70% от жените не се пазарят при покупката на кола „втора ръка“, а трябва да са наясно, че търговците винаги завишават обявените цени, след което при преговори ги намаляват. Повод за отстъпка могат да се окажат различни недостатъци по въпросния екземпляр.

Половината от нежните половинки пренебрегват подробното прочитане на договора. Тази грешка всъщност е присъща и за голяма част от мъжете. Нерядко подобно повърхностно прочитане на договора води до уловки, които пречат на клиента да си потърси правата при евентуален проблем.

44% от купувачките на коли отиват в автокъщите без придружител – техническо лице, което да се произнесе за изправността на автомобила. Ако все пак сте жена, която държи сама да си купи употребяван автомобил, не се притеснявайте да изискате от продавача всички налични документи за извършени ремонтни дейности (сервизна книжка).

35% от дамите купуват автомобил без предварителен тест драйв. В много от случаите точно такова пробно шофиране може да изкара наяве множество неизправности, свързани най-вече със състоянието на ходовата част и с работата на основния агрегат. Съветът на специалистите е: Тествайте автомобила по различни пътни настилки и в различни ситуации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *