Грандиозен скандал: Пробутват Славка Бозукова, човек на Пеевски, за шеф на туризма

Славка БозуковаЧасове наред страсти тресат туристическия бранш днес. На среща на министър-председателя Пламен Орешарски с подбрани от него представители на сдруженията от неправителствения сектор било изразено остро недоволство от неглижирането на туристическия бранш от страна на кабинета „Орешарски“. Правителството не е наясно как да осъществява държавната политика в единствения все още проспериращ отрасъл на задъхвашата се българска икономика. Беше обявено връщането на Държавната агенция по туризъм, каквато имаше по време на Тройната коалиция,без да е направена елементарна проверка, че в Закона за туризма няма подобна структура, ДАТ няма вече сграда, нито администрация, нито дори една табела.

Присъстващите на срещата с премиера Орешарски били шокирани от предложението на Георги Шерев, хотелиер от „Златни пясъци“, приближен до БСП от години, който предложил за шеф на ДАТ главната редакторка на „Стандарт“ Славка Бозукова. Реакцията на част от представителите на туристическия бранш била:та тя е човек на Делян Пеевски!

Славка Бозукова представлява като подставено лице на Делян Пеевски неговите 34% във вестник „Стандарт“ и 50% във вестник „Шоу“ и сайта Blitz.

ДАТ ще разполага с около 20 милиона лева за реклама на българския туризъм.

Първият скандал избухна неотдавна, когато рекламният бос Красимир Гергов и Моника Станишева се опитаха да прокарат за шеф на туризма Мартин Захариев, бивш издател на списание Playboy и организатор на конкурса за голи красавици Playmate.

Големите браншови организации преди месец се обединиха около кандидатурата на Елена Иванова, дългогодишен председател на Съюза на хотелиерите-Слънчев бряг и заместник-председател на БХРА.

***

ЩЕ ИМА ЗАМЕСТНИК-МИНИСТЪР ПО ТУРИЗМА: През следващата седмица ще бъде назначен заместник-министър по туризма в икономическото министерство, реши премиерът Орешарски след среща с представители на туристическия бранш. Така той промени позицията си от началото на мандата, че туризмът се изважда от Министерството на икономиката, очакваше се държавна или изпълнителна агенция да поеме сектора.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *