Готвят временна забрана за износ на дървесина

Готвят временна забрана за износ на дървесинаКомисията по земеделие и храни прие на първо четене 3 законопроекта за борба с незаконната сеч. Трите проекторешения са на на ГЕРБ, Патриотичния фронт и „Атака”.

Първият законопроект е внесен от Цвета Караянчева, вторият от Красимир Каракачанов, а третият е предложен от Волен Сидеров. И трите проекта целят намаляването на незаконна сеч в българските гори.

Част от промените, предвидени в законопроекта, внесен от Караянчева, е министърът на земеделието и храните да наложи мораториум за износ на необработена дървесина за срок от 3 месеца от датата 6 април.

„Ние предлагаме един вариант, в които като решение да дадем на министъра на МЗХ Десислава Танева да упражни правото си за срок от 3 месеца наложи мораториум за износа на дървесина“, обясни Караянчева.

Димитър Байрактаров от Патриотичния фронт каза, че най-разумният срок за налагане на износ на обла дървесина е 3 месеца. С другите два проектозакона също се цели налагането на мораториум върху износа на необработена дървесина.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *