ГОРЯ НАЙ-ЛУКСОЗНИЯТ ХОТЕЛ В ЛОНДОН, НЕ РАЗГЛАСЯВАТ ПРИЧИНИТЕ ЗА ПОЖАРА

Daily mail

Сред евакуираните близо 300 души е бил и звездата Роби Уилямс

Около 120 пожарникари и 20-ина пожарни коли успяха да потушат голям пожар, избухнал снощи в 5-звездния лондонски хотел „Мандарин Ориентъл“,  намиращ се в един от най-скъпите квартали на британската столица – Knightsbridge. В непосредствена близост са френското посолство и магазина за луксозни стоки Хародс, предаде БТА.

Сигналът е бил подаден в 15:55 ч. (17:55 ч. българско време). Огнеборците са се отзовали за броени минути и час по-късно димът е бил значително по-рядък. Веднага са били евакуирани 36 гости и 200 души персонал. Сред евакуираните е бил и поп-звездата Роби Уилиямс, който има къща на 20-ина минути от хотела, до Holland Park. На евакуираните са били раздадени храна и вода в очакване на инструкции. Пожарникарите с противогази са претърсили цялата 12-етажна сграда, но не са открили вътре останали хора. Не се съобщава за пострадали.

Полицията за сега не съобщава причините за пожара. Едно от предположенията е, че той е започнат от виещи се по фасадата на 116-годишната сграда растения. Един свидетел, цитиран от АП, каза, че работници са вършили нещо на покрива на хотела

Само преди дни е завършил ремонтът на сградата за няколко десетки милиона паунда. В съседство с хотела е модерната жилищна сграда на предприемачите братя Канди, в която се намира най-скъпия тризонет в света, продаден за 200 милиона паунда ( около 460 милиона лева).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *