Гневът на България: ден четвърти (НА ЖИВО)

Протести срещу Орешарски20:14 ч. – София – Множеството вече е над 20 000 души. Демонстрантите се отправят към Орлов мост.

19:57 ч. – София – Рула тоалетна хартия летят по сградата на парламента.

19:55 ч. – София – Над 15 000 демонстранти скандират “Оставка” и “Мафия” пред Народното събрание.

19:50 ч. – Пловдив – Над 3000 демонстранти протестираха пред централата на „Атака” в Пловдив. След това протестиращите преминаха по главната улица. Лозунги против БСП прозвучаха и пред централата на социалистите в града.

 19.46 ч. – София – Активисти на „Атака” заградиха пътя към централата на партията в София. Блокирани са улиците „Г. С. Раковски” и „Врабча”. Целта – демонстрантите да не достигнат до централата на „Атака”.

19.45 ч. – София – Над 15 000 демонстранти потеглиха към Народното събрание. 

19:40 ч. – Варна – Над 1000 души участват в протеста във Варна. Те отново се събраха пред сградата на общината и блокираха движението за около 20 минути. Разликите от предишните дни са две: полицаите са много по-малко, отколкото досега и това предизвиква конфликти с шофьорите при непрекъснатите блокади на централни улици; втората разлика е, че днес за пръв път масово се вика и срещу ГЕРБ, за да няма съмнения, че протестът е организиран от бившите управляващи. Отново спирки на протеста са офисите на БСП, ДПС и “Атака”. За пръв път се чуват скандирания да се тръгне и към партийната централа на ГЕРБ.

19: 35 ч. – София, Позитано 20 – Около 40 социалисти се събраха пред централата на БСП на протест срещу Станишев. Червеният депутат Георги Кадиев заяви, че настоява за оставката единствено на Станишев, а на Орешарски трябвало да се даде шанс да спаси правителството.

19:10 ч. – София – Надписите на плакатите са все по-изобретателни: “От лява лъжа и лява резба изходът е десен”; “Корпоративна банда”, “Орешарски, похарчиха те”, “Волен за Гинес – най-голям капут”. Към множеството не спират да се присъединяват още демонстранти.

19:00 ч. – София –  В самото начало на протеста множеството пред Министерски съвет е над 10 000 души.
ПРОТЕСТИТЕ СРЕЩУ ПРАВИТЕЛСТВОТО НА ОРЕШАРСКИ „НА ЖИВО“

Live stream by Ustream

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *