ГЛАВНИЯТ ПРОКУРОР ПОИСКА ДЕПУТАТСКИЯ ИМУНИТЕТ НА ВЕСЕЛИН МАРЕШКИ

Mareshki bgnes

Сотир Цацаров е поискал и снемане на имунитетите на Кръстина Таскова и Пламен Христов

Искането се основава на разследване за изнудване образувано от Окръжна прокуратура – Варна през декември 2014 година. Разследващите са събрали доказателства, че от есента на 2012 г. до края на 2015 г. в градовете Варна, Добрич, Видин, Плевен и София Марешки е заплашил 7 собственици на аптеки с увреждане на имущество и други противозаконни действия с тежки последици за тях.

Според обвинението целта на Марешки е била да принуди собствениците на аптеките да се разпоредят със свое право – да прехвърлят дружествени дялове от управляваните от тях търговски дружества на търговски дружества, собственост или контролирани от Веселин Марешки или прекратят търговската си дейност. Според разследването в някои случаи целта му е била да принуди собствениците на аптеки да се задължат да купуват при неизгодни условия лекарства от неговия склад за лекарствени продукти.

От прокуратурата съобщиха, че в четири от случаите той е действал сам, в два от случаите – заедно с депутата от ВОЛЯ Пламен Христов, а в един от случаите – заедно с Пламен Христов и депутата от ВОЛЯ Кръстина Таскова.

В мотивацията на прокуратурата се посочва, че в инкриминирания период от време Марешки е заплашвал и собствениците на аптеки ще доведе до фалит търговските им дружества и ще ги принуди да преустановят дейността си. Като въздействие Весилен Марешки използвал твърдения за административен натиск – тенденциозни проверки от приближени нему служители от Изпълнителната агенция по лекарствата и чрез нелоялни търговски практики.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *