ГЕРБ ИСКА СПЕШНИ РЕМОНТ НА ИЗБОРНИЯ КОДЕКС

gerb-preskonferenciya-bgnes

Управляващите обявиха, че искат да се премахне максималния брой секции в чужбина и гласовете „Не подкрепям никого” да се броят за действителни

Мотивът – да се спрат спекулациите от страна на опоненти и нагнетяването на изборната обстановка. Решението на партията бе обявено вчера от председателя на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов и потвърдено днес на пресконференция с участието на кандидатите на партията за тези избори Цецка Цачева и Пламен Манушев.

Искането на ГЕРБ е да отпадне правилото в чужда държава да се разкриват не повече от 35 секции, както и при гласуване в чужбина да има повече от една урна в една секция, за да могат гражданите да упражнят безпроблемно правото си на глас. Иска се още при отчитането на отрицателния вот „Не подкрепям никого“ да се потвърдят досегашните правила вотът да се отчита като действителен. Според кандидата на партията Цецка Цачева такова е било първоначалното предложение на ГЕРБ, а то отпаднало в пленарна зала по предложение на депутата от РБ Димитър Делчев. Кандидатът на ГЕРБ за президент съобщи, че графикът на предизборната кампания ще бъде временно прекратен.„С кандидата на ГЕРБ за вицепрезидент вицеадмирал Пламен Манушев и с председателя на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов ще се върнем в пленарна зала, за да подкрепим с гласа си решението на Изпълнителната комисия на ГЕРБ в смисъла, в който ви запознах. Няма да участвам в ръководството на Народното събрание, а ще присъствам като редови народен представител в пленарна зала“, каза Цецка Цачева.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *