ГЕРБ БОЙКОТИРА ИЗВЪНРЕДНОТО ЗАСЕДАНИЕ НА ПАРЛАМЕНТА ЗА ИЗСЛУШВАНЕ НА ПРЕМИЕРА

NS 5g

Управляващите се притеснявали, че много депутати може да са вирусоносители без симптоми

ГЕРБ не иска да участва в заседанието на парламента – от съображения за сигурност. Новината съобщи депутатът Менда Стоянова на брифинг малко преди началния час на свиканото извънредно заседание, на което трябваше да бъдат отчетени резултатите от предприетите мерки за ограничаване на разпространението на коронавируса. Притеснението на управляващите е, че много депутати може да са вирусоносители без симптоми. Не е добре депутатите да направят огнище на зараза в парламента, според Менда Стоянова.

„На първо място – в парламента се събират народни представители от над 264 общини. Във всяко заседание работят над 200 представители от администрацията. Не е добре ние, които призоваваме всеки ден хората да не се събират, да направим огнище на заразата в парламента, което след това да се разнесе в цялата страна”, обяви Стоянова.

Според нея народните представители трябва да се събират и работят само тогава, когато трябва да се вземат важни решения относно извънредното положение, както и здравето и живота на българските граждани. „Не считаме, че днешното извънредно заседание, посветено на парламентарния контрол и изискано с подписите на колегите от БСП, има такова значение, че да правим такова събиране на незнайно колко вирусоносители без симптоми”, категорична бе тя.

Менда Стоянова изтъкна още, че не искат да стават съучастници на БСП и лидера ѝ Корнелия Нинова, които, според ГЕРБ, използват парламента за личен ПР.

Депутатът допълни още, че от началото на извънредното положението народните представители от опозицията са задали над 100 писмени въпроса към кабинета, които са получили своите отговори.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *