ГЕОРГИ ЧОЛАКОВ НАЗНАЧЕН ЗА ЗАМ.-ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ВАС, СЛЕД КАТО ПРЕЗИДЕНТА ОТКАЗА ДА ПОДПИШЕ УКАЗА ЗА ИЗБОРА МУ

Georgi Cholakov bgnes

ВСС все още не е взел решение дали изборът на нов председател на ВАС само ще се прегласува или процедурата ще бъде стартирана наново

Георги Чолаков временно е назначен за зам.-председател на Върховния административен съд (ВАС). Това съобщи председателят на Георги Колев, който издигна кандидатурата на Чолаков като негов заместник. Със свой указ обаче президентът Румен Радев върна избора на новия състав на ВСС. Заповедта на все още действащия председател е в сила от 4 октомври, каза днес самият Колев през една от почивките на заседанието на съдийската колегия на ВСС.

Така за сега Георги Чолаков ще отговаря за Втора колегия, където се разглеждат включително делата срещу кадрови и дисциплинарни решения на ВСС. На този пост до скоро беше членът на новия ВСС Боян Магдалинчев, който зае новия си пост на 3 октомври.

В четвъртък пленумът на ВСС ще обсъжда какво да прави оттук нататък, като се спрягат варианти всякакви – от прегласуване на кандидатурата на Чолаков за шеф на ВАС до откриване на нова процедура за отговорния пост.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *