Георги разстрелял семейството си заради 200 хил. лв. кредит

РазстрелътФинансови проблеми, свързани с невъзможност да бъде обслужван огромен за нашите представи заем от 200 хиляди лева, вероятно са станали причина 32-годишният военен Георги Тепавичаров да избие семейството си и да се самоубие. Заемът бил изтеглен още през 2008 г., за да могат да превърнат в семеен хотел наследствената къща на съпругата Николина в Чепеларе. Според представения за отпускането на кредита бизнес план, осемте стаи, луксозно обзаведени, трябвало да покриват вноските.Кризата обаче силно намалила посетителите и това довело до забавяне и закъснение с изплащането на месечните суми. Нещата се усложнили, когато Николина поела работата в семейния хотел “Тепавичарови” и се лишила от заплатата си.

Така единствен сигурен доход останала заплатата на Георги, но тя не стигала за прехрана, консумативни разходи и за вноските. Нещата очевидно са стигнали до най-неблагоприятно развитие след Нова година, когато станало ясно, че банката ще сложи ръка на къщата поради закъснели плащания.

Семейството спешно започнало да продава имущество – на 15 януари Георги е продал къща и два парцела в Нареченски бани, но взел само 5600 лева.Това го сринало психически, защото очевидно е залагал на приходите от тази продажба.

Оттук до съдбовното решение вероятно е имало само една крачка. Семейството просто не е имало изход от финансовите си проблеми, макар че никога досега не е показвало затрудненията си публично. Възможно е ситуацията да е предизвикала и семеен скандал, който също да е допринесъл за трагедията, коментират хора от екипа разследващи.

Източник: БЛИЦ

5 коментара по “Георги разстрелял семейството си заради 200 хил. лв. кредит

  1. Не е заема причината… причината е в тотално обърканата представа за ценности и традиций на ххората… как вобще може да сложиш от едната страна на кантара 4 живота, а от другата имоти и пари?!?

  2. Поредния нещастник! То ако всички забогатяваха с кредити,и изкарваха пари от всичко с лесния,животът щеше да е песен!Всеки е длъжен преди да вземе такава сума да се замисли първо ако се случи нещо та не може да плаща,какво ще прави? Какво са му виновни дечицата,че тоя глупак е без мозък?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *