ГЕОРГИ КОСТОВ ОСТАВА НА ПОСТА СИ ГЛАВЕН СЕКРЕТАР НА МВР

Gorgi Kostov bgnes

Той не е подавал оставка и няма намерение да го направи по собствено желание

Служебният вътрешен министър Пламен Узунов и главният секретар на МВР Георги Костов отрекоха да са в обтегнати отношения. Информация за това, че Узунов иска оставката на Костов беше разпространена в медиите от вчера, като информациите продължиха да се появяват и днес.

На въпрос за информацията, която се появи, че е искана оставката на главния секретар на МВР Георги Костов и дали това е вярно, служебният вътрешен министър Пламен Узунов обясни, че още сутринта в свое интервю е казал, че министърът на вътрешните работи не може да поиска оставката на главния секретар, предава БГНЕС. „Има определен ред, по който това става и не е необходимо да коментираме неща, които са ваши предположения”, заяви Узунов. На уточнението да разбираме ли, че все още няма индикации за рокади в професионалното ръководство на МВР, министърът каза: „Така е. Още повече компетентен да поиска оставката на когото и да било по закона е Министерски съвет. Такива предложения от моя страна не са внесени”.

Самият Георги Костов коментира, че приема слуховете с известна доза чувство за хумор. „Бих могъл да ви кажа, че професионалното ръководство на МВР е мотивирано да изпълни всичките си служебни задължения, които произтичат от закона за МВР и другите нормативни актове. Нямаме проблем в комуникацията с политическото ръководство, както и никога сме нямали проблем в комуникацията с политическото ръководство през цялата си кариера. Това мога да ви кажа за слуховете за моята оставка. Не съм подавал такава и нямам намерение да го направя по собствено желание”, заяви още Костов, цитиран от БГНЕС.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *