В ТУРЦИЯ ХВАНАХА ДВЕ БЪЛГАРКИ С 44 КИЛОГРАМА ХЕРОИН

Heroin narkotici bgnes

Акцията е била по сигнал на Центъра за правоприлагане в Югоизточна Европа SELEC и съгласувана с българските власти

При координирана операция на нарко-полициите на Турция и България бяха арестувани две българки, в автомобила им са открити 44 килограма хероин, предаде БГНЕС. Жените са с инициали Д.Н.И. /36 г./ и В.Д.В. /22 г./, за търговията им с наркотици има сведения в Центъра за правоприлагане в Югоизточна Европа SELEC, информирана е дирекцията за борба с нарко-престъпленията в Истанбул, която пък е уведомила българските си колеги.

Известно е, че двете много често са посещавали Турция, в случая те е трябвало да направят поредната доставка от страната в България. Миналата седмица истанбулската полиция е провела операция по издирването им след сигнал, че се намират в Чорлу, провинция Текирдаг. Тогава те са били засечени в автомобил, при претърсването на който в тайници са открити 44 килограма хероин и веднага са арестувани, наложена им е постоянна мярка „задържане под стража“.

Цялата операция е документирана с полицейски камери. При разпитите българките признали, че са станали куриери на наркомафията заради нуждата от пари, в този случай те се договорили за възнаграждение в размер на 1 000 евро.

БГНЕС

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *