В ЛОВЕЧ РИНАХА ГРАДУШКАТА СЪС СНЕГОРИНИ, ПОЛОВИН МЕТЪР ВОДА СЛЕД ПРОЛИВНИТЕ ДЪЖДОВЕ

Gradushka bgnes

В града 20 минути са валяли ледени късове колкото лешник

Порой и силна градушка се исипаха над ловеч вчера около 15.30 часа. Ледените зърна са били с големината на лешник и са падали в продължение на над 20 минути. Градушката е била придружена от силен дъжд, заради който част от улиците в града са били наводнени.

Градушката е била придружена от силен дъжд, заради който част от улиците в града са били наводнени. Някои са затворени за движение. В града за около час са се изсипали повече от 6,6 литра вода на квадратен метър. От дъжда улиците в града заприличаха на реки и част от тях бяха затворени за движение от органите на реда. Имаше и закъсали автомобили. На кръговото кръстовище на Салито по данни на шофьори водите са достигали до половин метър. Местните власти извадиха снегорини за да изчистят улиците от натрупаната снежна покривка от над 20 см.

Днес максималните температури ще са между 18 и 23 градуса. До обяд ще е слънчуво, след обяд ще вали, но главно в планините.  Над 2300 м ще превалява сняг. Над Черноморието ще преобладава слънчево време, с температури между  16 и 19 градуса. От утре започва затопляне като в петък температурите ще достигнат 28 – 30 градуса.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *