В котките се крие тайната на дълголетието?!

коткиОсвен че са гальовни, мили и сладки, котките притежават тайната за дълголетието, търсена от хиляди години. Тяхното мъркане действа по уникален начин на здравето на хората, които ги отглеждат. Това е категоричното мнение на експертите от Института по животните, базиран в Северна Каролина в САЩ, предават от chudesa.net.

Експертите от Института са започнали проучвания на ползите, които дават котките на своите стопани. На първо място като истинска панацея е мъркането на косматите ни любимци. Наред с миловидното мъркане като символ на удовлетвореността на животинчето, тези звуци действат като идеално възстановително средство на силите на котето и лекува неговите рани.

Мъркането оказва невероятно мощен и позитивен ефект върху хората. Тези звуци имат специфични трептения, които оказват въздействие върху човека и неговите защитни сили. Тези честоти се отразяват на кръвообращението при хората, рязко се нормализира кръвното им налягане, повишава се силата на имунитета. Мъркането на котките лекува депресия и облекчава стреса на хората, категорични са специалистите.

Не случайно е всеизвестен факт, че когато собственикът на пухкавото котенце има някакво заболяване, то животинчето ляга точно на това място. А след известно време човекът усеща облекчение на болното си място. Освен това, когато човек гали своя любимец, той влиза в биоенергетичен контакт с него, от който се получават импулси в централната нервна система, от които се засилва чувството на щастие и удовлетвореност.

Котките са уникални и с това, че те носят дълголетие на своите стопани. Доказано е, че хората, които си отглеждат котета вкъщи, живеят с пет години повече, отколкото тези без любимец. Освен това тези симпатични пухкави топчици помагат при лекуване на гастрит, язва, стомашни неразположения, безсъние, депресия, оказват благотворно влияние дори и върху импотентността.

Котките имат феноменалния навик да масажират своите стопани. Когато с нокти те притискат различни точки от тялото на човека, те активизират различни рефлексогенни области, или с други думи ноктите на котетата действат като своеобразна акупунктура.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *