В България също си имаме Бермудски триъгълник?

Районът около прохода Траянови вратаРайонът около прохода Траянови врата, наричан българският Бермудски триъгълник, е известен с необяснимите явления, които периодично се наблюдават там – изчезват хора, разбиват се самолети и се появяват митични същества, предават от chudesa.net

Още през далечната 1969 г. в района на прохода, наричан българският Бермудски триъгълник, пада безмоторен самолет. Впоследствие веднага е организирано търсене, което се пази в тайна от обществеността, но едва на петия ден останките на пилота и самолета най-после са открити.

Анализът на черната кутия показва, че до трагичната развръзка се стига, след като машината попада във въздушна яма над самия проход, а всичко това става причина малко след това да бъде забранено преминаването на самолети над това място, което е в сила вече 45 години.

Местните хора от околните села разказват и за някои други необясними явления, случващи се в българския Бермудски триъгълник. В периода 1971–1973 г. общо пет човека изчезват безследно и никога повече не са открити. Някои свързват това с историите за самодиви, за които се твърди, че причакват нощем хората и ги отвличат.

До 1975 г. пък около крепостта Маркова механа, чиито останки също се намират в района на българския Бермудски триъгълник, се чува някакво необяснимо свистене, появяващо се само след залез слънце. След проучване на археолози обаче, които остават изненадани от необичайната концентрация на особена енергия там, свистенето изненадващо спира, като се предполага, че явлението се дължи на завихряне на въздуха в полуоткрит тунел, запушен в единия край, а впоследствие отпушен по време на разкопките.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *