ВЪОРЪЖЕН ВЗЕ ЗАЛОЖНИЧКА НА ГАРАТА В КЬОЛН

epa07094635 (FILE) - Costumed revellers celebrate carnival despite the rain in front of the main train station in Cologne, Germany, 23 February 2017 (reissued 15 October 2018). According to reports, police is responding to a hostage situation near Cologne's central station on 15 October 2018.  EPA/SASCHA STEINBACH *** Local Caption *** 53346539

Пътниците са изведени, на място е пристигнал екип за преговори с похитителя

Германската полиция евакуира централната жп гара в Кьолн, след като мъж взе жена за заложница в намираща се там аптека. Свидетели заявиха, че са чули изстрели.

Полицаят Кристоф Шулте е уточнил пред агенцията, че инцидентът е започнал в 12:45 часа местно време (13:45 часа българско) в аптека, намираща се в гарата. Той заяви, че части от гарата, която е една от най-големите в страната, са били отцепени, както и пл. „Бреслауер“, който се намира зад гарата.

Около 16:10 часа беше съобщено, че полицията е арестувала нападателя, като заложничката се е разминала с леки наранявания и е откарана за лечение.

Германският железопътен оператор „Дойче бан“ написа в „Туитър“, че някои от жп линиите са затворени временно и са отменени или забавени. Полицията призова в „Туитър“ хората да избягват района на жп гарата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *