Възстановяват лицето на Айша Биби (СНИМКИ)

Айша БибиМладата афганистанка Айша Биби, която бе жестоко малтретирана от мъжа си, вече почти възстанови лицето си. Жената претърпя редица пластични операции, които да й върнат предишния облик.

Припомняме ви, че през 2010 година Айша избяга в Америка, след като постъпи в американски медицински център в Афганистан.

Историята на 21-годишното момиче, което бе продадено от баща си на талибан потресе света. Едва 12-годишна тя е продадена на един от бойците им, заради неплатен дълг. След опит за бягство Айша е заловена и обезобразена от мъжа си.

Днес афганистанката е в Америка, където от шест месеца се подлага на възстановителни операции. Част от процедурите включват реконструкция на носа и ушите й, като за целта лекарите отглеждат кожа на челото й.

“В началото бях много уплашена. Беше ме страх да погледна лицето си в огледалото“., разказва Айша. Лечението на момичето е едва към средата, но тя е твърдо решена да издържи операциите докрай. „Бях уплашена да мисля какво ще се случи с мен за напред. Но сега вече не ме е страх. Сега знам смисъла на живота, как да живеем“, казва тя, пише  „24 часа“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *