ВСИЧКИ ДЕПУТАТИ НА „АТАКА“ НАПУСНАХА ГРУПАТА НА „ОБЕДИНЕНИТЕ ПАТРИОТИ“

Patrioti bgnes

 

Депутатите следвали принципите на партията и оставали в парламента като независими

Всичките четирима депутати от партия „Атака“, които не бяха изгонени от парламентарната група на „Обединени патриоти“ я напускат от днес доброволно.  Новината съобщи депутатът от „Атака“ Явор Нотев на брифинг в парламента. „Атака“ слага начало на работа на членовете на партията, което следва принципите и идеите на партията. Депутатите от „Атака“ са заедно тук и сега. Ние сме зад нашия лидер и за осъществяването на партийната програма, подчерта Явор Нотев.

„Напускаме след поредица от действия и решения, които станаха възможни в групата след завръщането на г-н Валери Симеонов в българския парламент. Позорно завръщане, след месечни протести. Прогонен от изпълнителната власт, той намери своето място в българския парламент, като че ли тази свещена сграда е приют за провалени политици“, заяви Явор Нотев.

Той подчерта, че със завръщането си Симеонов е започнал стриктно да следи за присъствието на депутатите в залата, както и за участието им при гласуванията. „Като че ли това е най-важната и фундаментална част, от значение за изпълнението на предизборната програма на ОП“, коментира Нотев.

Дали „Атака“ минава в опозиция или ще продължи да подкрепя управляващото мнозинство обаче, според Явор Нотев зависи изцяло от решенията и идеите, които правителството ще иска да претвори в работата на парламента.

„Аз не мога да коментирам или обсъждам решението на нашите колеги. Мисля, че ние постъпихме колегиално като изключихме от групата само хората, които не идваха на работа. С останалите четирима колеги работихме добре. След като такова е тяхното решение, ние го приемаме“, бе отговорът на лидера на НФСБ и депутат от групата Валери Симеонов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *