Волен Сидеров обърка КСНС с цирк, проваля заседанието

Росен ПлевнелиевЗаседанието на Консултативния съвет по национална сигурност (КСНС) при президента започна със скандална акция на Волен Сидеров в типичния му стил. Лидерът на „Атака“ не позволи с неспирния си монолог президентът Плевнелиев да открие заседанието и започна да отправя лични нападки към него.

 

Водачът на „Атака“ се държи изключително неадекватно за политик, лидер на партия и участник в КСНС и изглежда сякаш наистина е сбъркал форума.

След неколкократните му забележки към президента и към Бойко Борисов, с когото говори на „ти“, Борисов напусна КСНС, като каза, че Сидеров потъпква цялата нация.

Сидеров му отвърна, че (Борисов – б.ред.) и без това „напуска и парламента и всичко“. Плевнелиев пък по думите му бил „президент на ГЕРБ“.

Сергей Станишев заяви, че „очевидно това е стилът на лидера на ГЕРБ“ и изрази недоумение защо е напуснал залата така бързо, при положение че и преди е имало други напрегнати съвети.

Президентът поиска Сидеров да декларира, че ще спазва правилата на КСНС.

„Г-н Плевнелиев, ние не сме в казармата. Аз съм свободен гражданин, няма да ми казвате какво да правя. Имам свободна воля“, отговори Сидеров.

Плевнелиев поиска проверка дали може да отстрани Сидеров от заседанието

Обявена бе 15-минутна пауза.

Лидерът на ДПС Лютви Местан настоя в паузата да се свържат с Борисов, така че той да се върне на КСНС. „И без това в парламента заседаваме без ГЕРБ. Това беше шанс политическите сили да седнат на една маса“, каза Местан.

Предлагам всички да обмислите действията си, каза Плевнелиев.

Предлагам след 15 минути да се съберем без медиите, защото тяхното присъствие създава условия за такъв диалог, който се водеше с г-н Сидеров, заяви лидерът на БСП Сергей Станишев.

След скандала в началото на заседанието Сидеров влезе в конфликт и с министъра на вътрешните работи Цветлин Йовчев в сградата на президентството. Сидеров обвини Йовчев, че бутал и блъскал репортер на телевизия „Алфа“.

Той отказа да напусне коридора, като заяви, че хората в институцията не са си у дома, а това е държавна институция и продължи да крещи по вътрешния министър.

Освен това лидерът на националистическата партия успя да се скара с журналистите, както и със служителите на администрацията на президента.

Сидеров заяви, че е блъснат в коридора и е заснето на камерите на медиите. Той отказа да отговори на въпроси на журналисти с мотива, че ще ходи, където си иска.

Пред президентството, въпреки ранния час, има две групи – едните са привърженици на „Атака“, а другите подкрепят правителството на Пламен Орешарски.

Полицията се е намесила, след като депутатът от „Атака“ Денислав Чуколов е издърпал от в ръцете на възрастен гражданин парче картон с надпис „Срам за Волен“.

Източник: vesti.bg

2 коментара по “Волен Сидеров обърка КСНС с цирк, проваля заседанието

  1. Много взе да си позволява тоя друсар,но нещата отиват към лопати и мотики.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *