ВОЛЕН СИДЕРОВ ДАДЕ 2 ДНИ НА ДАНС И МВР ДА ОТГОВОРЯТ ЗА ИНЦИДЕНТА С ДЕНИЦА СИДЕРОВА

Siderov bgnes

Валери Симеонов не подкрепя лидера на „Атака“ за оставка на МВР шефа

Лидерът на „Атака“ Волен Сидеров зададе изпрати писма с въпроси до шефовете на МВР и ДАНС във връзка с инцидента на пътя, в който засегната бе съпругата му Деница Сидерова (бившият депутат от „Атака“ Деница Гаджева – б.р.). Депутатът от Обединени патриоти настояват двете структури да му отговорят до началото на парламентарната седмица, т.е. до сряда.

В писмото си националистът пита председателя на ДАНС Димитър Георгиев какво знае службата за суданеца Мацди Мозамил Ахмед Гандур, който по думите на Сидеров на 5 октомври е нападнал и преследва в продължение на 15 минути съпругата му на бул. Симеоновско шосе в София. Сидеров пита още кога и къде същият човек се е снимал тежко въоръжен и какви са връзките му с ислямския свят.

В друго писмо депутатът пита вътрешния министър Младен Маринов какво е установило МВР за суданеца, какви са връзките му с ислямския свят, къде и защо се е снимал тежковъоръжен, какво процесуални действия са извършени след инцидента и кой прокурор ги е извършил. Той настоява да знае още защо в съобщението на МВР не е било отразено, че задържаният е преследвал автомобила на Сидерова, създавайки и множество опасни за движението ситуации. Волен пита още защо арестуваният е бил изведен през таен изход на 4-то Районно, има ли повдигнати обвинения и къде се намира сега.

Лидерът на „Атака“ и шеф на парламентарната група на „Обединените патриоти“ поиска и оставката на наскоро избраният шеф на МВР Младен Маринов. Ще настоявам от квотата на патриотите човек на „Атака“ да оглави МВР, заяви Сидеров пред телевизия „Алфа“. Почти едновременно с това стана ясно, че Националния координатор на „Атака“, който е и бивш главен секретар на МВР по време на правителството на Пламен Орешарски, Светлозар Лазаров е подал оставка. Вицепремиерът и лидер на НФСБ Валери Симеонов се обяви против искането на оставка на вътрешния министър Младен Маринов от лидера на „Атака“ Волен Сидеров. Коментарът си той направи пред журналисти, след като взе участие в Националния съвет за тристранно сътрудничество. „В България административният потенциал е на изчерпване и решението на един проблем не е в искането на оставки“, обясни Симеонов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *