Волен, ку*во, Бареков, ку*во, червени боклуци – крещят младежи пред парламента

Волен Сидеров„Волен се качи на Околчица на кон. Хареса му и утре ще поиска Станишев да го качи на гръб до Бузлуджа.“, писа  Facebook user днес.

„Осем хиляди лева ми дължи Волен Сидеров“. Това сподели пред Народното събрание един от протестиращите срещу кабинета на Пламен Орешарски и партиите в парламента, съобщи Агенция Крос. Той обяви, че е работил няколко години в „Атака“ като шофьор. Вътре работите не са читави и затова напуснах. Но не са ми изплатени няколко заплати и ми дължат 8 000 лв. Аз съм съдил Сидеров за тези пари, допълни той.

Пред Сашо Диков бившата съпруга на Волен Капка Георгиева обяви, че националистът е взел един милион лева, за да подкрепи кабинета „Орешарски“. В парламента се говори за десет пъти по-голяма сума.

“ Волен, ку*во, Бареков, ку*во, червени боклуци“, крещяха младежи пред парламента. Отстрани на хотел „Радисън“ се бяха сврели репортери на ТВ7, които не смееха да припарят сред множеството. От първоначалните 200 души, които се бяха организирали за протеста в социалните мрежи, в един момент в демонстрацията участваха около 2000 души. Шествието обиколи централни софийски улици и партийни централи, както и ключови държавни ведомства.

Пред камерата на Канал 3 протестиращи,самоорганизирани в социалните мрежи, обясниха, че не искат от техните данъци да се дават пари за изучаване на турски език в българските училища. „Волен ни излъга. Казваше, че ще събаря джамии, а подкрепи правителството на ДПС“, гневяха се доскорошни поддръжници на „Атака“, гласували за националистическата партия.

Протестът бе обявен като национален, тъй като в много градове в страната се проведоха демонстрации, но най-масово множеството бе в София.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *