ВОЕННИ И БОЙНА ТЕХНИКА НА ПАРАД В СОФИЯ ЗА ДЕНЯ НА ХРАБРОСТТА И НА БЪЛГАРСКАТА АРМИЯ

Parad bgnes

Военноисторическия музей ни черпи с войнишка боб чорба, парадът променя трафика

Денят на храбростта и празник на българската армия ще бъде отбелязан в София с празничен водосвет на бойните знамена и знамената-светини и военен парад.
Ритуалът ще постави начало на георгьовденските тържества в 9.00 ч. сутринта пред Паметника на Незнайния войн. Военният парад започва в 10.00 ч. на площад „Княз Александър I”.

В него ще участват над 1 300 военнослужещи с повече от 35 бойни машини на сухопътните войски, зенитно-ракетни войски и военната  полиция, както и 12 самолета и вертолета от състава на военновъздушните и за първи път – от Военноморските сили.
Заради военния парад за Деня на храбростта и празника на българската армия се забранява престоят и паркирането на някои улици в центъра на София от 07:00 до 12:30 ч. Ограниченията са улиците в почти целия център. Същевременно се забранява движението на ул. „Милин камък“ между бул. „Джеймс Баучер“ и бул. „Свети Наум“, от 08:00 ч. до приключване на празничния коктейл на политици и военни. Закрива се синята зона и местата за служебен абонамент на улиците, затворени заради парада.
Националният военноисторически музей в София посреща на 6 май своите посетители със специална празнична програма. В Деня на Българската армия и на храбростта, гостите на музея ще могат да опитат боб чорба, направена от истински военен готвач на полеви условия. За празничното настроение ще се грижи представителният духов оркестър на Сухопътни войски. Входът за музея е свободен.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *