Внимание! Треска за злато около Перник

Треска за злато около Перник Треска за злато се заформя около Перник, след като мината край Брезник е получила положителен доклад за оценка на въздействие върху околната среда (ОВОС). Така вече име зелена светлина пред инвестиционно предложение за добив и преработка на подземни богатства – метални полезни изкопаеми – злато съдържащи руди от площ “Брезник”, находище “Милин камък” в землището на град Брезник. Това съобщи директорът на дирекцията за превантивна дейност към РИОСВ-Перник Анелия Дренска. При прегледа на документацията са констатирани пропуски, които трябва да бъдат отстранени преди предоставянето на документацията по ОВОС за обществен достъп и преди насрочване на среща за обществено обсъждане, съобщава „Градски вестник“.

Според инвестиционното предложение фирмата има намерение ежедневно да използва около 800 кг. взрив на 200 м под земята. От инспекцията са поискали в доклада да се заложи и оценка на степента на антропогенизиране на ландшафта.

Мястото, датата и часът на провеждане на обществено обсъждане на доклада по ОВОС трябва да бъдат оповестени публично най-малко 30 дни по-рано.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *