Внимание! Опасни китайски обувки на пазара, причиняват рани!

Етикети: , , , , , , ,

Опасни китайски обувкиОпасни китайски обувки са пуснати на пазара, водят до рани по краката

Опасни китайски обувки са залели турските пазари и могат да се появят и в българската търговска мрежа. Обувките са третирани с опасни химикали и причиняват жестоки рани по краката на хората.

На външен вид те са нормални кожени обувки без съмнително качество, а всъщност отварят живи рани. 18-годишната Есра Кейфер преживяла истински кошмар, още след първото обуване на китайските обувки, за които е платила 50 евро. Краката й са започнали да се зачервяват, да се подуват и най-накрая да кървят. Лекарят й казал, че раните й са резултат от силен химикал, пише brkajrabota.mk.

„Купих ги през септември. Когато започнах да ги нося, на краката ми веднага се появи зачервяване и силен сърбеж. След това се появиха рани и започнаха да кървят. Преди седмица отново ги обух и отново получих силно зачервяване и сърбеж. Краката ми са в рани. Всичко се случи за 1-2 часа“, казва Есра Кейфер, заяви жителка на Истанбул.

Местните власти са взели мерки, за да изтеглят фаталните партиди от пазара, но не е ясно, дали опасните китайски обувки не са изнесени от страната. Факт е, че стотици дребни търговци ежеседмично пътуват от България до Турция заради по-евтини дрехи и обувки и масово заливат пазара с тях.

Медици са изследвали в специални лаборатории вида на химикалите, които се съдържат в токсични канцерогенни обувки. Планира се, заловените партиди да бъдат изтеглени и унищожени, но властите не гарантират, че част от опасните обувки не са изнесени от страната.

От полицията съобщиха, че пратката с опасни китайски обувки е незаконно транспортирана в Турция, но не разкриват името на марката. В цялото разследване се включиха и граждани, които също опитаха да помогнат за решаване на проблема.

„Ако има граждани, които мислят, или подозират, че са закупили опасни китайски обувки, молим да ни ги предадете. Ние ще ги дадем на анализ и ще преценим“, заяви министърът на търговията на Турция.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *