Внимание! Грамадни риби – убийци плъзнаха по Дунав

Грамадна рибаОгромни риби от типа Моруна плъзнаха по река Дунав.

Те са способни да убият всяко същество, което им се изпречи на пътя. Запознати разказват, че има екземпляри, които могат да се определят като истински чудовища и посочват като пример, че тежат около 880 килограма. Някои от рибарите са успели да хванат и риби с дължина близо половин метър (480 сантиметра), предават от razkritia.com.

Историята помни много смъртни случаи на рибари, които са се опитали да заловят рибата-гигант.

През 1994 групичка рибари отишли на лов в средата на река Дунав.

Съвсем неочаквано за тях, лодката им била преобърната от огромна риба и те паднали в студените води на реката.

Два дни по-късно единият от групата рибари бил открит на дъното с впити в тялото му куки.

Другият рибар пък бил отнесен от течението на реката, а трупът му и до днес не е открит.

Не се изключва възможността огромните риби да са изяли тялото му, което според специалисти не им е отнело повече от 1-2 минути време.

Бащата на изчезналия рибар полудял. Той непрестанно ходел по разни гадателки, които не спирали да го лъжат, че сина му е настанен в лечебно заведение в северната ни съседка Румъния.

Хората в района твърдят, че този вид риба е по-опасен дори и от акулите, пише pik.bg.

Рибарите са единодушни, че ловът на риба Моруна е въпрос на живот и смърт, тъй като ако не успееш да я убиеш, буквално си „плюеш” на късмета.

Моруната е най-голямата есетрова риба и изминава най-дълго разстояние през размножителния си период.

Специалисти посочват, че „нормалните” размери на тази риба по Дунав е дължина около 3-4 метра и тегло 200-300 килограма.

Направена справка сочи, че най-голямата риба от този вид, уловена по Дунав е тежала 882 килограма.

Уловът от река Волга засега държи рекорда. Там през 1924 година извадили Моруна-чудовище, тежаща 1228 килограма с 248 килограма хайвер.

7 коментара по “Внимание! Грамадни риби – убийци плъзнаха по Дунав

    • Благодаря ви за примера гн ………., родом съм от тутракан и докато четях тези глупости се залях от смях.Да голям риск е ако хванеш тази риба в Дунав но нямаш опит тогава да риска е голям , но в никакъв случай атакуван и убит от моруна :))))))

  1. „Бащата на изчезналия рибар полудял. Той непрестанно ходел по разни гадателки, които не спирали да го лъжат, че сина му е настанен в лечебно заведение в северната ни съседка Румъния.“
    Как може да пишете такива глупости като не сте запознати от близо с трагедията на хората! Това е най-малкото непрофесионално!

  2. Редактирайте си статията и научете модераторите си каква е разликата между половин метър и 480 сантиметра. Смешници!

  3. ВНИМАНИЕ до редадорксия колектив току що получих достоверна информация за китова акула , която тази сутрин в крайбрежието на калифорния е заснета на видео как изяжда 4 косатки 7 тулена и смъртоностно е ранила бяла акула, свидетели предполагат че до не повече от час бялата акула ще бъде исхварлена на брега……..:))- кой ви плаща заплати незнам момчета

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *