Внимавайте! Днес силна магнитна буря атакува Земята!

Магнитна буряПрез изминалите няколко дена Слънцето е във фаза на силна активност. Поради тази силна активност, в космическото пространство са били изхвърлени огромни облаци с плазма, които са прелетели огромно разстояние и са пристигнали до планетата ни Земя.

От началото на настоящата седмица са отчетени магнитни бури, които са изригнали.

Първото мащабно изригване на радиация е станало в понеделник сутринта около 06:05 часа. Няколко минути по-късно, около 06:25 часа е било отчетено изригване от групата на  М7.2/2В, при което е била изхвърлена коронална маса.

В полунощ по повърхността на Слънцето са се появили петна, които са били отчетени като X (X1.2), писаха на сайта на НАСА, пишат от chudesa.net.

Последното изригване е било във вторник и то е най-мощното до момента. Именно това последно изригване ще предизвика магнитната буря, която ще ни атакува утре.

Ако днес сте усетили леко неразположение, ако още през нощта не сте се почувствали добре (с изключение на грипа, който все по-често се среща у нас) – главоболие, обострена мигрена, учестен пулс, сърцебиене,  треперливи вибрации в тялото, повишено кръвно – знайте, че причината е в магнитната буря.

Хората с хронични заболявания да си вземат предписаните лекарства. Предразположените към моментни неразположения също да носят със себе си лекарствата, които приемат, когато направят здравословна криза.

Здравите хора да запазят спокойствие и да не се стряскат при тези неразположения заради магнитната буря, защото те ще отшумят бързо.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *