ВИЦЕПРЕМИЕРЪТ ДОНЧЕВ: ДЕСИСЛАВА ТАНЕВА НЕ БИВА ДА ПОДАВА ОСТАВКА

Donchev pcms

По темата с Васил Божков Дончев заяви, че не вижда друг сценарий освен истината

Пожелавам му успех, ако това е пътят, по който е поел – добре е за българския избирател, повече предлагане, означава повече шансове за избор.  Така вицепремиерът Томислав Дончев коментира евентуалнатата бъдеща партия на бившия втори в ГЕРБ Цветан Цветанов, по Нова тв.  Ако някой счита, че е по-перспективно да работи с Цветанов – нека да го стори, коментира още Дончев и подчерта, че не се притеснява от възможно отцепване на членове от ГЕРБ.

По темата с Васил Божков той заяви, че не вижда друг сценарий освен истината и изрази задоволството си, че по случая работи прокуратурата, а там се работи с факти, а не с приказки и карикатури. Според него случващото се с бизнесмена определено има ефект, тъй като всяка фигура, облечена във власт, е уязвима от загуба на доверие.

Томислав Дончев обаче не отговори на въпрос каква е ролята на Червената шапчица в сюжетите. Вицепремиерът отклони на няколко пъти коментар по случая, дори и заяви, че Шехерезада разказва приказки, за да спаси живота си.

Томислав Дончев подкрепи колежката си Десислава Танева, въпреки изказването й пред пиперопроизводителите. „Това не е добра реплика, особено в контекста на видеоконферентен разговор, но не министърът извършва проверки и не може да даде индулгенция или каквото и да било друго. Логиката е точно обратната и има едно такова правило, когато става дума за европейските пари: откривай грешките, преди да ги е открил друг. Откриваш, санкционираш, а когато европейските одитори видят, че си открил ти грешката, санкции няма да има. Няма държава, в която да няма грешки и опити за нарушения, въпросът е как работи контролната система“, обясни Дончев.

Според него министър Танева не бива да подава оставка, но със сигурност това нейно изказване щяло да има репутационни последици.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *