Вижте част от българите крили милиони в Кипър!

Венци СтефановВ мрежата изтече информация за списък с всички родни богаташи, които са загубили милиони от кризата в Кипър. Екипът на Pernik1 не се ангажира с достоверността на информацията, но ви предлага възможността да видите българите, които са крили милиони на Острова на Афродита.

Венци Стефанов – собственик на ФК „Славия”. Има пари и в офшорни зони в Панама.

Венета РайковаВенета Райкова – съвсем неочаквано име! Популярна е като водеща на „Горещо“ и „Къщата на Нова“ по Нова телевизия, хвали се непрекъснато, че има огромни доходи и едва ли става въпрос просто за съвпадение на имена.

ПетраПетра – фолк певица. В България е известна с хитовете си „Хищна хиена”, „Командира”, „Котаците и маците”. Живее с кипърски богаташ. Вероятно той е човекът, който й е дал парите. Петра е изгоряла с 6 милиона евро.

Лили ИвановаЛили Иванова – прима на българската естрада.Във всяко интервю подчертава, че държавата трябва да й отпусне специална, персонална пенсия. Лили била на косъм от това по времето на Вежди Рашидов. Но когато прегледал основно документите й, тогавашният културен министър възкликнал: „Как да й дам персонална пенсия? Та тя дължи 1 милион лева данъци на държавата!”. Нейното общо състояние се счита, че е около 10 милиона лева – 5 милиона евро. Поне 1.5 милиона евро от тях са потънали в кипърската криза.

Слави Трифонов – водещ в бТВ. Неговата загуба е в порядъка на 5 милиона евро.Слави Трифонов

Васил НайденовВасил Найденов – поп изпълнител, известен с прякора си Васко Кеца. При цялото ни уважение към него и към творчеството му, човекът явно има склонност към данъчни измами или далавери, защото беше сгащен от НАП да укрива доходи в продължение на дълги години – за което обвини счетоводителя си, че бил некадърен. Васко Кеца беше глобен, а след това принуден да вкара около 500 000 лева в държавната хазна. Говори се, че спестяванията му са около 3.5 милиона евро – 7 милиона лева.

Христо Стоичков – голяма част от милионите му са задържани в кипърските банки.Неговите пари не са в офшорки, но също пострадаха от банковата криза на Острова на Афродита.Христо Стоичков

Христо Ковачки – бизнесмен, солиден играч в българската енергетика.

Гриша ГанчевГриша Ганчев – собственик на ФК „Литекс”. Извън футбола се занимава с внос на захар, петролни продукти, произвежда в Ловеч и коли чрез фирмата си „Литекс Моторс”. Любимият му израз е:“Парите лесно се умножават. Въпросът е кой как може да ги съхранява. По-лесно е да направиш пари, отколко да съхраниш пари“.

Стефан Шарлопов – започва бизнесът си с търговия. През 1995 г. създава „Роял Фуудс”, откъдето получава прозвището си Краля на кроасаните. За известно време е собственик и на минерална вода „Девин” и успява да наложи марката като една от най-силните на пазара на минерални води. Сетне я продава на австрийски инвеститор. Открива и верига хотели насочени към СПА туризма.Стефан Шарлопов

Кънчо СтойчевКънчо Стойчев – социолог. Един от собствениците на „Галъп Интернешънъл – България”. Притежава и бизнес, свързан със строителство на хотели и голф-игрища.

Георги Гергов – български олигарх. Собственик е на перлата на Пловдив – Международният панаир. Притежава много хотели, ресторанти, занимава се с медиен бизнес. Наричан подигравателно от враговете си „Свинарят на Гоце”.Георги Гергов

Валентин Димитров-Вальо ТоплотоВалентин Димитров-Вальо Топлото – Преди дни проплака пред съда, че няма пари и не може да изхрани децата си. Така е. В България той няма нито лев. А вече няма и в Кипър. Всичко изгоря покрай кризата.

Димитър Желязков-Митьо Очите. Считат за страшилището на Черноморието, наркотрафикант №1 на местна основа. Осъждан за търговия с дрога и организиране на престъпна група.

Емил Димитров, известен с прякорите си Емо Ротманса или Емо Фаса. Бивш депутат от ГЕРБ. По слухове, в Кипър са му потънали над 3 милиона евро.

Румен Петков и Румен Овчаров, БСП. Единият е известен с прякора си „Пикаещият в шадравани”, другият е популярен като Дългия инкасатор.

Николай Бареков. Изгонен за далавери от бТВ. В момента се подвизава като шеф на телевизия, обявявана доскоро за рупор на правителството. Заради колосалните му умения в областта на подмазването, наскоро получи наградата за „Безгръбначна журналистика”. Според запознати, загубите му възлизат най-малко на 2 милиона евро.Николай Бареков

Елена Вълчева – дъщеря на бившия управител на БНБ Тодор Вълчев. Води се притежателка на доста богати офшорни фирми с много дебели сметки. За нейна жалост, част от тези сметки са безвъзвратно стопени заради кипърската криза. Кирил Йорданов, бивш кмет на Варна, тези две имена съвпадат със списъка на Яне Янев, който той така и не извади на светло пред българските медии.

Моника ЙосифоваМоника Йосифова, семейната партньорка на Сергей Станишев: Половинката на Серго е загубила невероятно много пари – 12 милиона евро от авоарите си. Допуска се, че голяма част от тези пари са на Сергей. Може би затова в последно време той е адски изнервен и притеснен.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *