Вижте “Прекрасния Георг”, сочен за любовник на папата! (ВИДЕО)

ГеоргВъзможно ли е папата наистина да е гей и неговият секретар, с когото живее всъщност да е и негов любовник, питат се днес световните медии, след като вчера излязоха скандалните разкрития на известния католически блогър Андю Съливан. Според него личният секретар на Бенедикт Георг Генсуейн е съмнително близък с него. Съливан, самият той гей, е убеден, че двамата са любовници. Според него е още по-скандален фактът, че Георг ще бъде секретар на новия папа, а вечер ще се прибира при Бенедикт. “Двама папи – един секретар,” разсъждава Съливан. “Нещо наистина странно става тук.”

55-годишният Генсуейн е популярна личност не само във Ватикана, но и в цяла Италия. Той е наричан от италианските медии “Прекрасният Георг”, наскоро бе сложен на корицата на италианското издания на “Вог” със заглавие: “Отец Георг – не е грях да си красив.”

Разкритията на Съливан накараха медиите да се разровят в стари интервюта на секретаря. Популярният английски сайт huffingtonpost.com публикува откъс от излязлата наскоро провокативна книга на Анджело Куатрочи, наречена : “Папата не е гей”, където Георг е цитиран да признава: “Но също така е факт, че виждайки се ежедневно с него, това създава чувство на фамилиарност, което те прави по-малко нервен. Разбира се знам кой е Светият отец и знам как да се държа подобаващо. Все пак има ситуации, при които сърцето ти започва да бие по-бързо от обикновено.

Уикипедия: Това са папите, които доказано са имали гей връзки по време на понтификата си:

Папа Павел ІІ (1464-1471) За него официално се твърди, че умрял от лошо храносмилане, предизвикано от прекомерната употреба на пъпеши. Въпреки това били разпространени упорити слухове, че е умрял по време на содомитски акт.

Папа Сикст ІV (1471-1484) е бил обвинен, че е давал подаръци на свои фаворити в отплата за сексуалните им услуги. Джовани Склафенато е бил провъзгласен за кардинал от Сикст заради: “своята невинност … и другите подаръци от неговата душа и тяло,” гласи поставения на гробницата му епитаф от папата.

Папа Лъв Х (1513-1521) е бил практикуващ хомосексуалист според много източници. Негов дългогодишен любовник бил Маркантонио Фламинио.

Папа Юлий ІІІ (1550-1555) имал дългогодишна афера с Иносензо Чиочи дел Монте. Според венецианския посланик от онова време, Иносензо споделял без свян леглото на папата.

Източник: БЛИЦ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *