Вижте отвореното писмо на Борисов до Цацаров!

Бойко Борисов

135  страници с публикации нарочно са дискредитирали ГЕРБ в събота и неделя

В безпрецедентно отворено писмо до главния прокурор на Републиката Сотир Цацаров и най-важните европейски институции и политически сили лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов заявява официално своята и на ръководената от него формация дългоочаквана позиция по скандала „Мултипринт“. Pernik1 публикува пълният текст на отвореното писмо.

ДО
ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР
НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
СОТИР ЦАЦАРОВ

ДО
ОРГАНИЗАЦИЯТА ЗА СИГУРНОСТ И
СЪТРУДНИЧЕСТВО В ЕВРОПА

ДО
ПАРЛАМЕНТАРНАТА АСАМБЛЕЯ
НА СЪВЕТА НА ЕВРОПА

ДО
ЕВРОПЕЙСКАТА КОМИСИЯ

ДО
ЕВРОПЕЙСКИЯ ПАРЛАМЕНТ

ДО
АЛИАНСA НА ЛИБЕРАЛИТЕ И ДЕМОКРАТИТЕ В ЕВРОПА

ДО
ЕВРОПЕЙСКАТА НАРОДНА ПАРТИЯ

ДО
ПАРТИЯТА НА ЕВРОПЕЙСКИТЕ СОЦИАЛИСТИ

ДО
ЦЕНТРАЛНАТА ИЗБИРАТЕЛНА КОМИСИЯ

Уважаеми г-н Цацаров,

От мое име и от името на партията, която представлявам, искам да Ви благодаря за изнесената публична информация от разследването, което българската Прокуратура води по случая „Костинброд“. Удовлетворени сме от волята, която Прокуратурата проявява, за информираност и прозрачност при разследванията си. Това е важно, както за всички български граждани, така и за международната общност, която наблюдава процеса по провеждането на парламентарните избори. Това беше важно и за авторитета на всички български политически партии, участвали в изборния процес.

В отговор на изразеното от Вас мнение по време на пресконференцията на прокуратурата, на 15.05.2013 г., че ПП ГЕРБ се е припознала като адресат на обвиненията за отпечатването на 350 000 нелегални бюлетини, Ви изпращаме 135 страници с публикации от български и международни електронни медии, които в деня за размисъл преди изборния ден нанесоха сериозни внушения и обвиниха индиректно ГЕРБ в манипулация на изборите. Внушенията бяха още по-мощни в заглавията на първите страници на вестниците в самия изборен ден на 12.05.2013 г. Надявам се въпреки Вашата натовареност да успеете да се запознаете в подробности със съдържанието на публикациите и да се убедите сам, че не става въпрос за самоприпознаване, а за директни обвинения, които бяха хвърлени върху авторитета и имиджа на Политическа партия ГЕРБ и мен самия, като нейн председател.

Искам да Ви уверя, че аз лично и партията, която представлявам, продължаваме да стоим твърдо зад действията и професионализма, с който българската Прокуратура работи и отстоява своята независимост. Не веднъж съм заявявал, и категорично стоя зад това, че българските институции, в това число и прокуратурата, не бива да бъдат използвани за користни цели и в услуга на определени интереси. Призовавам всички политически партии да запазят авторитета и независимостта на институциите в страната. Убеден съм, че те трябва да работят в услуга на обществото. И за това призовавам партиите да сложим край на компроматните похвати в българската политика.

Политическа партия ГЕРБ и аз самия, винаги сме имали категорична позиция да не коментираме анонимни сигнали и класифицирани документи, за които нерегламентирано е изтекла информация. Винаги съм твърдял, че всяко неоторизирано оповестяване на класифицирана информация има вредни последствия за авторитета на институциите. Използването на компромати и анонимки не е в стила на ПП ГЕРБ. Никога не сме го правили и няма да се изкушим да посегнем към този похват.

В заключение, адмирирам Вашата воля Прокуратурата да стигне докрай в разследването на всички сигнали за престъпления, за които е сезирана. Убеден съм, че истината е най-силният ми аргумент, от който съм се ръководил и ще продължа да се ръководя.

Желая Ви здраве и успех!

15.05.2013 г. Бойко Борисов,
Председател на ПП ГЕРБ

Един коментар по “Вижте отвореното писмо на Борисов до Цацаров!

  1. Борисов го предадоха много ог обкръжението му.Какво търси съседът ме Краси Велчев при него !!!!Последният получи сигнали за нарушения от депутати от Герб по места из България.За корупция и арогантно цинично поведение и диктатурски мерки на управлиние със заплахи и др-Какво направи господин Велчев вместо да ги отсрани от партията и депутатски места той започна да издирва посред нощтите адреса ми и да ме проучва …и подслушва разговорите ми.но в момента аз съм се обърнала към Правата на човека в Страсбург и няма заради БОРИСОВ ДА ПРОСТЯ НА „ПРИЯТЕЛИТЕ МУ“ …около него

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *