Вижте някои от най-странните престъпления в света

най-странните престъпления в светаПрез 2003 година мъж вади пистолет на сергия в Новая Ляля в Русия, заплашвайки продавача с него. По-късно се оказва, че той искал просто да открадне пакет цигари. След като е задържан, разследващите виждат, че това не е първата му подобна проява.

Друг руснак пък решил да ограби коледната елха на железопътната гара в Мурманск.

Мъж опитал да отвлече боклукчийски камион в Киев, Украйна. След като опитът се оказал неуспешен, а крадецът – зад решетките, се оказало, че до тогавашния момент той е опитвал да открадне велосипед и самосвал – отново неуспешно.

Друга странна кражба става през 1901 година, когато най-вероятно крадците по грешка взимат 12 500 коледни картички при обира на пощенски влак, пътуващ към Ню Орлиънс.

Възможно най-странната кражба се случва в затвор в Щатите през 1936 година, когато затворник, бягайки от килията, открадва… електрически стол… По-късно, след като е заловен разказва, че искал да спаси осъдените на смърт, а и планирал да спечели пари като го продаде в Мексико, докъдето така и не успял да стигне.

От цирка в руския град Архангелск през далечната 1958 година изчезва цял слон, който е откраднат от група роми. Те планират да го продадат изгодно, но след като  не успяват, са така учтиви да го върнат на собствениците.

През 1982 година крадец нахлува в апартамента на жител на Москва и открадва репродукция на Мона Лиза от Леонардо Да Винчи, която е изрязана от списание. Оказва се, че крадецът я е взел, защото това била най-скъпата вещ в дома.

В Уелс крадци нахлули в склад за съхранение на аудио оборудване и откраднали единствено дефектната стока.

Американецът Кристофър Дженсън е задържан за притежание на наркотици, след като гордо сам се подлага на претърсване от полицейски служители. Полицаите подозират, че издутината в якето на Дженсън е пистолет и вместо да им покаже, че мястото е празно, той сваля дрехата и я предава за претърсване.

Дженсън обаче забравя, че в него има пакет кокаин…

Източник: crimes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *