Вижте най-малкият човек на света! Висок е почти 60 сантиметра

Най-малкият човек на ЗемятаНай-малкият човек на Земята е висок точно 59.93 сантиметра и тежи само 5 килограма.

Филипинецът Джунри Балуинг все още държи титлата от Рекордите на Гинес, след като официално беше измерен ръстът му в деня на неговото пълнолетие.

Джунри се родил дребничък и скоро след това просто спрял да расте, а родителите му – бедно и многодетно семейство, не могли да му осигурят лечение.

Записаният в Книгата на рекордите най-дребен човек на планетата има брат и две по-малки сестри, които нямат отклонения в развитието си.

Както пише на сайта на Гинес, Джунри се е родил колкото еднолитрова бутилка Кока-Кола. И до днес има нужда от грижи – може да ходи сам, но не продължително време, защото изпитва силни болки.

Интересното в биографията на Джунри е, че рожденият му ден съвпада с националния празник на Филипините – Денят на независимостта.

Макар да е толкова малък, името му е царствено. Junrey е комбинация от месец юни (когато е рожденият му ден) и от името на баща му – Рейналдо. Но също така на означава и „малък крал“ – от junior и rey (както е крал на испански).

най-малкият човек на светаДо скоро най-малкият човек на света беше непалецът Хагендра Тапа Магар, но той носи тази титла по-малко от година – от октомври 2010 година, когато навърши 18 години. Той е висок 66 сантиметра.

Абсолютният рекорд в тази категория е 57 сантиметра и принадлежи на Гул Мохаммед – жител на Индия, който умира през 1997 година, повален от пристрастеността си към пушенето на цигари.

Източник: bgvesti.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *