Вижте колко лесно се става собственик на офшорна компания!

ОфшоркаМежду 1 000 и 3 500 долара е годишната такса, за да се регистрира офшорна фирма, показва проверка на „24 часа” направена в интернет, чрез посочени за контакт телефони и имейли, които впоследствие се оказват на специализирани конкретно в тази област компании или на адвокатски кантори.

След като внесе съответната такса, всеки клиент може да стане собственик на офшорка, а след това и да я използва в схеми за укриване на данък печалба и източване на ДДС.

Данъчни експерти изчисляват, че загубите от подобни схеми, работещи през изминалите 20 години, е близо 900 млн. лева на година.

Не всеки обаче, който притежава офшорка, е и измамник. Те се използват и като легален начин за скриване на собственост и намаляване на данъци, запазване на банковата тайна и пълна конфиденциалност, обясняват експертите.

Местните власти са наясно кой е управителят на фирмата и къде е регистрирана тя, но не знаят кой е собственикът, а най-често офшорката е акционерно дружество – пакет от акции на определен притежател, зад които обаче стои собственикът.

Сред най-предпочитаните дестинации са Черна гора, Кипър, Карибите, Лихтенщайн, остров Ман, Панама, Каймановите острови и някои от щатите на Америка.

Така че, лесно се става собственик на офшорка, стига човек да има желание и „нужда“, а и много от политиците и бизнесмените ги ползват отдавна.

Както стана ясно от документите, на които попаднахме, дори и съпругата на лидера на БСП Моника е собственичка на такава фирма, въпреки че Станишев категорично отрече.

ЕКСКЛУЗИВНО в Pernik1! Доказателство за офшорката на Моника Станишева!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *