Вижте как ни цакат хотелите по празниците!

Етикети: , , , , , , ,

hotПразниците у нас по-скъпи отколкото в чужбина!

Над половин милион българи тази година няма да са си по домовете. Те ще празнуват в друго населено място светлите християнски празници и ще посрещнат Нова година. Над седемстотин хиляди българи ще празнуват зад граница при роднини в странство или в друга дестинация. Това сочи проучване на тур оператори. Очакванията саза три и половина пъти по-скъпи туристически услуги заради засиления интерес.

Заедно с гостуване на роднини и приятели, които живеят в чужбина, българите предпочитат да празнуват на места със спа и уелс услуги. Селищата с минерални извори са предпочитана дестинация за празниците от нашите сънародници.

Зад граница се празнува по евтино на Коледа и Нова година, установи проверка. Заради коледно-новогодишните празници туроператорски фирми предлагат примамливи оферти за средностатистически българин.

По традиция най-атакувани са съседните балкански държани като Гърция, Сърбия, Македония, Хърватия, а за Нова година и Турция. Испания, Италия и Германия също са сред предпочитаните дестинации. По-паралиите избират да отмарят за празниците и в Дубай.

Охрид е предпочитана дестинация за българите. Четири дни плюс новогодишна вечеря струва 187 лева. Само за новогодишен куверт в нашенски ресторант ще броите минимум сто и стои двадесет лева.

Виена също се търси от нашенците за празниците. 469 лева ще броите за шест дни, плюс пътните разходи с рейс, закуски и нощувки.

269 лв. ще ви струва празника в унгарската столица Будапеща, а 399 лв. във великолепната Прага. 1168 лева ще броите, ако искате да празнувате Коледа в меката на християнството Израел. 255 лева ще отдели всеки от нас за празниците, ако си остане в страната, над пет стотака и половина ще брои реши ли да отпътува зад граница. Според изчисленията над триста милиона ще похарчат сънародниците ни, ако посрещнат Коледа и Нова година в чужбина.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *