Вижте как начинът на мислене определя дали един ден ще бъдем богати!

Етикети: , , , , , , , , , , ,

богатиНа света има три типа хора- песимисти, оптимисти и реалисти. Едните виждат света единствено и само в тъмни цветове и могат да съсипят настроението на всеки човек с черногледството си. Другите гледат на света само през “розови очила” и винаги са усмихнати, а третите просто гледат реално на нещата, които ги заобикалят и умеят да преценят ситуация с всичките ѝ плюсове и минуси. И в този ред на мисли, учени установиха, че има начин, чрез който да разберем дали съдбата ни е отредила един ден на станем богати, само заради това, което ни се върти в главата.

Оказва се, че за да сме богати трябва единствено да насочим мислите си в правилната посока. Разбира се, и да си поставим за цел да бъдем богати. Естествено, винаги ще има хора, които да си кажат, че това е поредната измислена глупост и, че мисленето на даден човек няма нищо общо с това, дали той ще бъде богат. Всъщност обаче се оказва, че това не е точно така. Според учените има няколко въпроса, на които всеки трябва да си отговори, за да разбере дали един ден ще постигне целите си и ще натрупа богатство и няколко характеристики, на които трябва да отговаря.

И те са следните:

Зацикляте ли при всяка трудност?

Когато изпаднете в “задънена улица” търсите ли възможности да излезете от нея?

Радвате ли се, ако Ваш конкурент постигне по-добри успехи и резултати от Вас? Черпите ли опит от тях?

Имате ли способността да преувеличавате проблемите си?

Действате и рискувате ли въпреки страховете си?

Отворени ли сте към научаването на нови знания, или непрекъснато си милите, че знаете всичко и не е нужно да се информирате допълнително?

Резултатите от отговорите на въпросите, разбира се, са строго индивидуални. Но според учените, повечето хора ги е страх да се изправят сами пред себе си и да признаят недостатъците си и да отговорят честно на точно тези въпроси, което често е пречка за придобиване на повече финанси, защото за да е богат един човек, той преди всичко трябва да е здраво стъпил на земята, да преценя ситуацията, да е амбициозен и никога да не се отказва, когато попадне в така наречената “задънена улица”, а да търси, ако се наложи, няколко варианта за излизане от лошата ситуация, разкриха колегите от chudesa.net. Именно за това е много важно какво мислите и какви цели си поставяте, а след това трябва и да  започнете да ги следвате и осъществявате.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *