Вижте каква е поредната мрачна прогноза за България!

Мрачни прогнози за бъдещето на България.

2060Прогнозира се невиждано досега рязко застаряване на населението. Ако нещата продължат да се развиват както до този момент, тези прогнози ще излязат верни, а тогава положението в страната ще бъде по-лошо и много по-мрачно от сегашното.

Според очакваното през 2060 година населението на България ще намалява с такива бързи темпове, че през тази година ще достигне шокиращата цифра от 5 млн. души.

Всяка година, която изминава, населението се топи, а процентите са сравнително големи. Според специалисти процентът на намаляване е около 0.5%.

Професионалисти по демографските проблеми се изказват по темата, но прогнозите не са добри. Целият този спад се дължи на едновременното понижаване на раждаемостта и рязкото покачване на смъртността.

Мрачните прогнози не спират до тук. Ясно е, че Европа се нарежда на едно от първите места по висока смъртност в света. В България обаче 24 средно големи села вече не съществуват.

Картинката в нашата мила родина никак не е цветуща. Да го изразим в цифри – 19% от българското население е на възраст 65 години. Жените, които са в детеродна възраст също намаляват, а това вече е плашещо.

Източник: razkritia.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *