ВИДЕО: РАБОТНИЦИ НА „ЕМКО” ОТ ТРЯВНА И МОНТАНА ПРОТЕСТИРАТ ПРЕД НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ

IMG_1576

Стотици български граждани изразяват недоволството си от бавенето на процедурата по връщане на лиценза на фирмата под прозорците на депутатите

От 11:30 часа под прозорците на депутатите са около хиляда гневни оръжейници от обособените производства на „Емко” ООД в Белица, Монтана и Трявна. Те протестират пред парламента, за да може управляващите да ги чуят.  Протестиращите скандират „Мафия“ и „Оставка“.
На място пристигнаха и депутати от парламентарната група на БСП, които решиха да говорят с протестиращите. Те поканиха техни представители да влязат в сградата на Народното събрание. Хората обаче настояват управляващите да излязат при тях. Все пак представители на протестиращите влязоха в парламента, където изложиха исканията си.

Работещите се оплакаха, че компанията е изострила апетити, понеже търговията и производството вървят много добре от 2 години. Преди това, когато е била на нула, никой не се е интересувал от нея.

Протестите започнаха още в края на юли, когато лицензът за внос и износ на „Емко“ беше замразен заради констатирани нередности. По-късно държавната „Кинтекс“ е получила заповед от министър Емил Караниколов да прекрати всякакви договори с „Емко“, твърдят от дружеството. Оттам подчертават, че констатираните нередности отдавна са отстранени, но външнотърговският им лиценз не е върнат. В момента стока на „Емко“, която е предназначена за Индия, е блокирана и не може да бъде натоварена на кораб и доставена на клиента, а междувременно бе обявено, че поръчката на Кинтекс за тази продукция е пренасочена към ВМЗ. От „Емко” обаче твърдят, че ВМЗ не би могла да произведе исканата продукция.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *