Взривяваща прогноза за 2015 година

Етикети: , , , ,

НострадамусНастоящата 2015 година ще бъде белязана от изключително важни събития за планетата ни. През тази година предстои вземането на редица важни решения, касаещи глобални проблеми. Не е изключено в края на 2015 година във Франция да се проведе среща на върховните лидери, на която ще бъде решена съдбата на планетата ни. На тази среща ще бъдат обсъдени възможните мерките срещу глобалното затопляне, които ще зададат нов курс на политиката за климатичните промени.

Метеоролози предупреждават, че през 2015 година не е изключено да се прояви явлението Ел Нино, което ще доведе до прекалено затопляне или застудяване на места, за които това не е характерно. Последиците от този природен феномен се изразяват в обилни количества валежи в Южна Америка и прекалено засушаване в Азия.

През 2015 година арктическите ледове ще започнат да се топят по-бързо от обичайното и това ще потопи десетки градове под вода. Топенето на ледовете с по-бързи темпове ще доведе до повишаване на надморското равнище.

През 2015 години ще стане ясно и дали т.нар. Зелена стена има ефект. В Китай вече започна „изграждането“ на тази стена. Тя се състои от много дървета, които имат за цел да спрат засушаването и увеличаването площта на пустините Гоби и Такламакан.

Според учените през тази година ще спадне и уловът на морски дарове. Изследвания сочат, че черупките на мидите са започнали да изтъняват и това се дълги на промяната в киселинността на морската вода. Освен това ще се промени и вкусът на морските дарове.

През 2015 година се очаква още по-голямо намаляване на количествата питейна вода. Доклад на американските служби сочи, че питейната вода намалява и за някои райони това може да се окаже пагубно. Най-застрашени от безводие са Африка, Азия и Близкия Изток. Това означава, че правителствата на тези страни трябва да вземат незабавни мерки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *