ВЕНЕЦУЕЛА ОТНОВО ОСТАНА БЕЗ ТОК ЗАРАДИ ОГРОМНА АВАРИЯ

Electricity and wire

Мадуро твърди, че сривовете се дължат на атаки, които целят отслабването на неговото управление

Нов мащабен срив в електрозахранването имаше тази нощ във Венецуела, предаде „Си Ен Ен“. Без ток отново са стоицата Каракас и огровмна част от  страната.              Най-мащабната авария от седмица насам засегна късно снощи голяма част от столичните квартали и важни райони най-малко в 20 от общо 23-те щата на Венецуела, включително Варгас, Миранда, Арагуа, Карабобо и остров Маргарита.

Припомняме, вчера венецуелският енергиен министър заяви, че възстановяването на електрозахранването може да отнеме година. В края на миналия месец Мадуро съобщи, че се въвеждат ограничения в разпределението и потреблението на електроенергия за 30 дни.

Според опозиционния лидер Хуан Гуайдо това решение е сигнал, че настоящото правителство е неспособно да преодолее енергийната криза в страната.

От 7 март, когато гигантска авария остави почти цялата страна на тъмно в течение на пет дни, във Венецуела токът неведнъж прекъсваше, смущавайки водоснабдяването, транспорта, телефонните връзки и интернет. Тогава по-голямата част от страната остана без ток в продължение на няколко дни, а повече от 20 души, включително шест бебета, починаха в резултат на аварията. Правителството излезе с позиция, че става въпрос за саботаж на водноелектрическата централа „Симон Боливар“. Мадуро обвини „американският империализъм“ за мащабния срив. От своя страна САЩ отрекоха да са замесени в аварията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *