ВДИГНАХА БЛОКАДАТА НА СОФИЯ

Zapoved

С нова заповед от днес влизането и излизането в София ще става по всяко време. Здравният министър Кирил Ананиев изменя заповедта си от 16 април, с която се въвеждат два часови пояса за влизане и излизане от столицата на работещи.

От днес, 21 април, гражданите, които отиват или се връщат от работа с личен автомобил, ще могат да влизат и излизат в София по всяко време срещу декларация. В декларацията ще трябва да бъдат посочени и работното място, и телефонът на работодателя.

Километрични опашки се виеха и днес, и вчера заради наложените часови отрязъци, в които се пропускаха автомобили към и от столицата. По-строгите ограничения бяха наложени, за да попречат на хората да пътуват за Великден.

Часовите ограничения бяха наложени с предишна заповед на министър Ананиев. С нея, считано от 17.04. се забраняваше влизането и излизането от София, с изключение на определени групи (напр. медици, отиващи на работа; автомобили със специален режим; пациенти, пътуващи към болници).

За пътуващите от и до работа се разрешаваше влизане и излизане от столица само след представяне на доказващи това документи и само за четири часа на денонощие – между 6 и 8 ч. сутринта и от 18 до 20 ч.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *