ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ ПОДНОВЯВА ПРОВЕРКИТЕ СИ ПО МОРСКИТЕ ДИСКОТЕКИ

Valeri Simeonov bgnes

На управителите на всичките проверени заведения бяха съставени предупредителни протоколи

Вицепремиерът Валери Симеонов отново започна с проверките на дискотеките в курорта „Слънчев бряг“. Снощи Симеонов направи изненадващи проверки в няколко дискотеки в курорта за това дали се спазват разпоредбите след 23 ч. заведенията да не надвишават допустимите децибели или да озвучават с музика на открито.

Проверяващите са открили нарушения в пет дискотеки – в „Ла кубанита“, Coccoon, „Арена“, „Графити“ и бившият „Оксижен“, сега „Рейнбоу“. Най-честото нарушение е неспазването на нощната тишина. За да избегнат подобни санкции, голяма част от собствениците на дискотеки в курорта в момента извършват ремонти за обезшумяване. В една от дискотеките са вложени над половин милион лева, като собствениците са изчислили, че това ще свали шума с 30 до 40 децибела.

В социалните мрежи се появиха и видеоклипове от акцията. „Това е първата проверка за този сезон, такива ще има през цялото лято. Законът е един за всички и той трябва да се спазва, няма да има компромис за никого“, казва Валери Симеонов по време на акцията. „Това, което трябва да направите, ако искате да работите и да имате музика, е обезшумяване. Вземете мерки, защото иначе вземам шумомера и без да разберете ви затваряме заведението”, закани се Симеонов на управителите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *