Валери Симеонов: Налице са нови доказателства за нарушения на изборите на 12 май

Валери СимеоновЛидерът на НФСБ констатира фрапантни несъответствия в протоколите на секционните комисии в Бургас.

В Бургас има фрапантни нарушения в изборните протоколите. Такива са констатациите на партия Национален фронт за спасение на България. ”13 са констатираните до момента нарушения и необясними несъответствия в протоколите на секционни избирателни комисии в страната. Тези нарушения са описани в жалбата за касиране на изборите, която вчера подаде от ПП НФСБ, обяви съпредседателят на партията Валери Симеонов.

Той даде за пример, че в 266-та секция в бургаския квартал Ветрен са констатирани множество поправки в част втора на протокола на СИК за разпределението на действителните гласове по кандидатски листи. Гласовете за ГЕРБ от 236 са зачеркнати и поправени на 246. Същевременно гласовете за ВМРО от 18 са зачеркнати и поправени на 8. „Това е станало неясно защо. Един глас на секция да са анулирали на НФСБ и Националния фронт щеше да е в парламента, даже по-малко от един глас да не е зачетен на секция и ето че партията ни е извън парламента”, каза Симеонов. Той даде за пример 39-та СИК в Ловеч, където от 245 гласове за НФСБ са поправени на 229. В някои секции се оказват преброени повече бюлетини отколкото са получени, другаде има несъответствия при неизползваните бюлетини.

„В град Искър в 1,2,3, и 4 секция има масово непризнаване на гласове, които са пуснати за НФСБ. Особено голям е броят им в 29 бр. в секция № 4. Общо 65 бюлетини са повече отколкото са записани в протоколите на секционните избирателни комисии”, посочи Симеонов и даде подобни примери за нарушения 16 МИР- Пловдив. Там има секции, в които е записано в протоколите, че броят на неизползваните бюлетини е 0, при положение, че общият брой бюлетини е 851, а в урната са пуснати 516 и неизползваните би трябвало да са 335.

В други секции като се направи сбор на пуснатите бюлетини в урната и броят на неизползваните се оказва, че са повече отколкото са дадени на самата секция.

“Там, където са най-ниски резултатите на НФСБ, там са и най–много и най-драстични нарушения. Необяснимо е как са се дематериализирали бюлетините, каза Симеонов. – В Пловдив специално установяваме невероятен глад за неизползвани бюлетини. Нещо става с тях. Просто изчезват.”

Той посочи, че в секционната комисия в село Осиковица община Правец 15% са недействителните бюлетини на НФСБ. “20 от бюлетините, пуснати за Националния фронт, са обявени за невалидни”, каза Симеонов. Причината те да бъдат обявени за недействителни е, че при вписването на хикса в квадратчето едната линия е леко изкривена или, че има леко излизане от самото квадратче, без да се засягат съседните. Валери Симеонов каза, че специално за Осиковица искат ново преброяване н бюлетините и допълни, че имат информация за това от техен представител, който е оспорвал резултата на комисията.

Източник: bulgaria-news.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *