Б. Ботев: Бареков говори пълни глупашки измислици

Б. БотевЛидерът на ББЦ Николай Бареков говори пълни глупашки измислици. Това каза пред Фрог нюз бившият шеф на отдел „Убийства” в НСП Ботьо Ботев по повод твърденията на Бареков преди два дни, че Бойко Борисов е подготвял убийството на Илия Павлов.

„Тогава цялото разследване мина през отдел „Контратероризъм” в ГДБОП. Шеф на това звено беше Борил Кацаров. Това, което твърди Бареков няма нищо общо с реалността. За това  казах, че  не може чрез психопатни изявления  да се постигат  политически дивиденти. За това ще се обърна към Бареков, за да му кажа, че говори пълни групости и това, което прави е лудост!”,  не скри възмущението си топкриминалистът.

Той обясни, че по случая с убийството на Илия Павлов разследващите са стигнали твърде далече. Ние стигнахме до конкретни практически неща до това къде, как, защо и кой е искал да убие Илия Павлов. На този етап, обаче доказателствата не бяха достатъчни, за да бъде повдигнато обвинение. Не мога да си кривя душата, това което направихме тогава по това разследване стана изцяло с изричното настояване от страна на Бойко Борисов да действаме внимателно и  експедитивно”, призна Ботьо Ботев. Той уточни, че стриктно се е спазвал оперативния план и умишлено не са бързали оперативните работници, за де свърши всичко както трябва. Освен това с действията на полициаите са били запознати както прокуратурата, така и съдът, който е давал разрешения за използване на СРС-та.

Бареков преди два дни замеси името на Борисов, Ботев и бившия шеф на контраразузнавеното Иван Драшков в разработката „Мазника” на НРС. Ботев обясни ,че от изказването на политика се разбира, че той смесва функициите и отговорностите на различните служби. „Мазника”- това са пълни идиотщини. Бареков  не знае какви са функциите  и възможностите на криминалните служби.  Считам, че това са пълни инсинуации, заключи Ботев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *