Бърз ТЕСТ: Вижте дали имате депресия

Бърз ТЕСТТест за депресия е нужен на всеки, който има съмнения, че не може да се справи с проблемите си.

Няма човек, който да не е изпадал в трудна ситуация, но понякога ежедневието не ни позволява да се вгледаме достатъчно дълбоко в себе си. А както се грижим за тялото си, така трябва да обръщаме внимание и на душевното си състояние, пишат от chudesa.net.

Неглижирането на разни симптоми може да ни създаде още по-големи грижи. Не винаги може да потърсим специалист, но пък трябва постоянно да сме нащрек за психиката си.

Има някои признаци, по които може да познаем, че се нуждаем от помощ. Важна е първата крачка – да установим с широко отворени очи, че затъваме във вредни размисли и модели.

Един бърз тест за депресия може да ни бъде от полза, поне за ориентир.

Вие имате повод да се притеснявате, ако тези 5 описания важат в пълна сила:

– плачете често и почти без видими причини

– уморявате се бързо, без да сте свършили кой знае какво

– нямате желание да станете от леглото

– отслабвате или напълнявате, ако храната ви е утеха

– спите неспокойно или въобще не може да спите

Не е срамно да сте в депресия. По-срамно е да си заравяте главата в пясъчника, докато часовникът отмерва времето, прекарано в самосъжаление и тъга.

Имайте предвид, че засегнатите от депресия в световен мащаб са хиляди, всеки шести страда от това поне веднъж в живота си. Разликата е в начините за справяне и продължителността.

Някои излизат за броени месеци от нея, други не могат да я преодолеят с години.

Ако засечете с този тест за депресия, че вече залитате в крайности, не е лошо да се доверите на лекар, но има и други варианти, стига да сте готови да вървите напред с положителна нагласа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *