Българският прокълнат номер 0888 888 888 влезе в световна класация

Етикети:

Жена клоунОсвен прокълнати замъци, кораби и градове, съществува и такова нещо като … прокълнат телефонен номер. И това е 0888 888 888, издаден в България от мобилния оператор “Мобител”, пише сайтът cracked.com. (американците изписват грешно старото име на Мтел.) Авторите на статията Дейвид Дийтъл и Джакопо дела Куерсия нареждат странния номер на първо място сред най-странните проклятия по света. Този номер първо е издаден в началото новия век, пишат те. Оттогава е минал през няколко души и всичките са мъртви. Досега този номер е отнел три живота. През 2001 г. го взима тогавашния собственик на мобилния оператор Владимир Грашнов, който скоро след това умира от рак.

След това номерът бил даден на мафиотски бос на име Константин Димитров, който бил застрелян, докато вечерял с моделка през 2003 г. (Всъщност Самоковеца е убит пред магазин за диаманти в Амстердам, където е с манекенката Цеци Красимирова.) Накрая прокълнатата комбинация отива в ръцете на бизнесмен на име Константин Дишлиев, който съвсем скоро след това – през 2005 г. е убит пред индийски ресторант в българската столица.

След последното убийство от мобилния оператор решили да закрият въпросния номер за вечни времена. Авторите пишат, че са се свързали с Мтел, но оттам заявили само: “Нямаме какво да коментираме. Не обсъждаме индивидуалните номера!”

Едва след българското проклятие следват прокълнатата сватба в Италия на принц Амедео Савойски, прокълнатата песен на Франк Синатра “Моят Път”, Проклятието на Ледения човек Оци, прокълнатата гробница на Тимур и други.

Източник: БЛИЦ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *