Българка е втората най-красива тийнейджърка в света

Вени СавоваМлада, красива и много амбициозна. Това е тя – пловдивчанката Вени Савова – носителка на титлата Miss Teen Bulgaria Royal Galaxy 2012. Миналото лято представи страната ни на световния конкурс, който се проведе в хотела на Дисни в Орландо, Флорида, и стана първа подгласничка в тийнейджърската дивизия във възрастова група от 16 до 19 години. „Щях да спечеля, ако бащата на победителката не беше най-добър приятел с един от членовете на журито и спонсор на конкурса. Тази година знам, че ще се справя, и искам точно тя да ме короняса като интернационална победителка“, казва пред “Марица” 18-годишната пловдивчанка. За целта обаче са й нужни минимум 5000 лв. – за таксата за участие, самолетни билети, дрехи за конкурса, нощувки. „Миналата година роднините ми дадоха всичките си пари, родителите ми са затънали в дългове. Сега единствената ми надежда е да намеря спонсори“, казва Савова.

Момичето учи стопанска икономика и мениджмънт в „Цар Симеон Велики“, като паралелно с това покрива изпитите в Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия, специалност Строителство и архитектура. Мечтата й е да завърши журналистика в САЩ.

В края на 2011 година разбира за конкурса за красота. Въпреки че дотогава не се е явявала на подобни състезания, решава да изпрати свои снимки за участие. Покрива и останалите условия – да напише есе на английски език и да отговори на въпросите. И печели титлата за България.

„В САЩ бях единствена представителка от Източна Европа. Имаше момичета от Германия, Швеция, Англия, Америка, Бразилия, Австралия. Всички знаеха какво да правят, защото многократно се бяха явявали на конкурси, а аз не знаех. В Америка масово си изпращат децата по конкурси още от 2-годишни. Слагат им тонове грим, изкуствени зъби, коси“, обяснява Вени.

Журито обаче било впечатлено от българката. „Преди състезанието всяка от участничките имаше 5-минутно интервю с тях. Казаха, че е много смело да пропътувам толкова хиляди километри сама. Попитаха не ме ли е страх. А аз наистина се чувствах много самотна, тъй като и момичето, с което трябваше да бъда в една стая, се разболя и бях сама“, разказва Савова. Единствената й мисъл тогава била, че иска семейството й да се гордее с нея.

Сега е амбицирана да спечели интернационалния конкурс. Ако това се случи, ще й бъде връчена и стипендия за актьорско майсторство или моделство в Манхатън, Ню Йорк, и ще участва в холивудска продукция. И ще има възможността да се занимава с благотворителност.

Източник: БЛИЦ

3 коментара по “Българка е втората най-красива тийнейджърка в света

  1. Здравейте.
    Казвам се Вени Савова и Ви пиша с една молба.
    Имам национална титла – Miss Teen Bulgaria ROYAL GALAXY и ще представям България на световния конкурс на 2ри август 2012 в хотела на Дисни в Орландо, Флорида. На сцената ще ми бъде връчена и стипендия за актьорско майсторство/моделство в Манхатън, Ню Йорк. Също така от догодина ще бъда директор на националния конкурс и аз ще интервюирам момичетата тук за да изпратя най-достоен представител на нашата страна. Не знам кое момиче ще има късмета, който аз имам да отида на интернационално състезание, но печели доста. Големият победител печели и участие в голяма холивудска прожекция. Това е писано от нея когато имало проблем за визата,но не за това става въпрос.От тези неща в които ще очаства дали не са се изкарали нчколко хиляди долара бадете сигорни .АРЕ СТИГА ВЕ4Е С ТИЯ ПУНТИ МОЛЯ ДА СЪБЕРЕМ ПАРИ СТИГА С ТИЯ ПУНТИ И АЗ ИСКАМ ДА МИ СЪБЕРАТ ПАРИ АМА ЩЕ МЕ СЪДЯТ ЗА ИЗМАМА НАЛИ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *