БЪЛГАРИ В ЛОНДОН ВРЪЧИХА НА ПРЕЗИДЕНТА ПЕТИЦИЯ „СРЕЩУ МАФИОТСКОТО УПРАВЛЕНИЕ НА БЪЛГАРИЯ“

Radev London

Радев към българите в Лондон: Издигате името на България!

Протест на българи срещу „геноцида в България“ посрещна президента Румен Радев пред посолството на България в Лондон, където бе организирана среща на държавния глава с българи, живеещи във Великобритания. Протестиращи носеха плакат, на който пишеше „Хората срещу мафията в управлението в България“. Главният редактор на в. „Будилникъ“ Емил Русанов връчи на Румен Радев петиция с искане за пряко участие на българите в управлението. Тя е подписана от около 4 хил. души. „Какво ще направи президентът? Искаме той да се ангажира. В България се сменя едно мафиотско управление с други крадци.

„Поздравявам ви, че водите най-важната битка – битката с апатията. Има много начини, по които ние трябва да търсим по-добро бъдеще, но това е първата важна стъпка – да излезем всички от апатията“, е казал президентът, цитиран от прессекретариата.

С цялостната си дейност и работа сънародниците ни, живеещи във Великобритания, издигат името на България като страна с трудолюбиви, почтени и способни хора, на които може да се разчита, е заявил Радев на срещата, на която присъствали повече от 200 души.

Държавният глава се обърнал и към студентите в Лондон: „Силно вярвам, че ще намерите мотивация да се върнете в България. България има нужда от хора като вас – високообразовани, интелигентни и с опит. Вашият престой тук ви помага да осъзнаете що е демокрация, свободни медии, ефективни и прозрачни институции – неща, които не достигат в България.

Румен Радев е отбелязал, че е внушителен не само броят на българите, които живеят във Великобритания, а и процентът на трудова заетост сред тях. “Благодаря ви, че разбихте един мит, че българите идват тук, за да се възползват от социални помощи. Напротив – статистиката показва, че вие давате голяма добавена стойност и принос към икономиката тук”, е казал пред сънародниците ни президентът.

Българският държавен глава е в Обединеното кралство е на работно посещение във Великобритания по покана на кралицата, при която ще има аудиенция. В рамките на визитата си във Великобритания на 19 октомври президентът и българската делегация ще посетят Уестминстърското абатство в Лондон.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *