БЪЛГАРИЯ И ГЪРЦИЯ СЕ БОРЯТ ЗА РУСКИТЕ ТУРИСТИ

Kurort more

Сходни ценови пакети за ранно море през сезон  2016 предлагат хотелиери в България и Гърция

Нощувка за един възрастен със закуска и вечеря в двойна стая на база 3-звезден хотел в близост до морския бряг се предлага във водещи курорти в двете държави за около 25 евро. Разликите – в България повечето оферти са на база all inclusive – т.е. закуска, обяд и вечеря, напитки и алкохол, а в Гърция за тази сума на места са all inclusive, на други полупансион – т.е. закуска, вечеря и напитки.

Най-търсени пакети за ранно море в Гърция са местата около полуостров Халкидики, курорта Паралия, островите Тасос, Самотраки, Крит, Родос, Корфу, Закинтос, Евия, Санторини. У нас най-вече заради по-ниската температура на водата през юни и началото на юли интересът е повече към Южното Черноморие – Созопол, Приморско, Ахтопол, Китен, Лозенец, Синеморец.

За разлика от България, където за шезлонг и чадър на плажа по тези места трябва да плащаш сериозни суми, особено в активния сезон, в Гърция голяма част от офертите на хотелите, които разглеждаме, включват безплатно място на сянка на плажа за клиенти на хотела, свързано със задължителна консумация, в повечето случаи на кафе и безалкохолно с минимален ценови старт от 1,5-2 евро.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *